Keuzehulp

Welke bureaustoel-mechanisme past het best bij ú? Via deze keuzehulp informeren wij u over de verstelmogelijkheden van bureaustoelen.

Elke bureaustoel heeft een mechanisme met verstelfuncties. Deze verstelfunctie kan verschillen van een basisfunctie zoals het verstellen van de zithoogte, tot een verstelbare rugleuning en zitting. De verstelfuncties maken het mogelijk uw bureaustoel optimaal in te stellen en uw zithouding aan te passen. Een wisselende zithouding helpt rugklachten, nekklachten en schouderklachten te voorkomen.

Wij hebben de verstelfuncties met illustraties toegelicht. In het Assortiment kunt u filteren op Prijs, Merk en Functies.

 


Zithoogte-verstelling bureaustoel

Zithoogte-verstelling Met deze basisfunctie past u de zithoogte aan, aan de lengte van uw onderbenen.

Elke bureaustoel is in zithoogte verstelbaar. De hendel waarmee de zithoogte wordt bediend, zit rechts onder de zitting van de stoel.


Rugleuning hoogteverstelling bureaustoel

Rugleuning-hoogteverstelling Voor de ondersteuning van uw rug op de juiste plek.

De rugleuning is in hoogte verstelbaar doormiddel van een draaiknop of hendel.


Permanentcontact-mechanisme bureaustoel

Permanentcontact-mechanisme Deze functie zorgt ervoor dat uw rug goed gesteund wordt wanneer u van zithouding verandert.

Het permanentcontact-mechanisme maakt het mogelijk de rugleuning naar voren en naar achteren te bewegen. De zitting is daarbij niet afzonderlijk kantelbaar.


Comfort-permanentcontact-mechanisme Deze functie maakt het bovendien mogelijk de tegendruk van de rugleuning in te stellen door middel van een draaiknop.


Verstelbare armsteunen, 3D-armleggers, 4D-armleggers, voor ergonomische bureaustoel

Armsteunen, 2D-armleggers, 3D-armleggers, 4D-armleggers Belangrijk om nekklachten en schouderklachten door RSI te voorkomen.

Armsteunen zijn belangrijk voor een goede zithouding. Armleuningen helpen u goed rechtop te zitten. Armleggers kunnen in hoogte en vaak ook in breedte worden versteld. 3D-armleggers kunnen bovendien in de diepte (voorwaarts en achterwaarts) worden versteld. De meeste mogelijkheden bieden de zogenaamde 4D-armleggers; deze zijn voorzien van ‘opdekjes’ die zijwaarts zwenken (NEN-1335) of roteren(NPR-1813). U vindt deze informatie dan terug op de productpagina van de betreffende stoel.


Verstelbare lendensteun in rugleuning bureaustoel

Verstelbare lendensteun Een belangrijke functie om rugklachten te helpen voorkomen.

Een verstelbare lendensteun in de rugleuning maakt het mogelijk de kromming van de rugleuning aan te passen. Deze functie maakt dat de vorm van de rugleuning beter aansluit bij uw rug. Dat helpt rugklachten te voorkomen. Een lendensteun kan in de hoogte en/of in de diepte worden versteld. U vindt deze informatie dan terug op de productpagina van de betreffende stoel.


Neig-mechanisme bureaustoel

Zitneig-mechanisme Vermindert de druk op uw bovenbenen.

Een zitneig-mechanisme maakt het mogelijk de zitting te kantelen. Hierdoor wordt de openingshoek tussen rug en zitting vergroot. Dit maakt het zogenaamde ‘actief zitten’ mogelijk. U zit dan meer ‘rechtop’, in een actieve zithouding.


Zitdiepte-verstelling bureaustoel

Zitdiepte-verstelling Een verstelbare zitdiepte maakt de stoel ook geschikt voor langere mensen.

De zittingdiepte wordt meestal aangepast door middel van een verschuifbare zitting. Een schuifzitting vraagt enige oefening in het gebruik. Soms wordt de zitting verlengd door de zitting als het ware ‘af te rollen’. U vindt deze informatie dan terug op de productpagina van de betreffende stoel.


Zitdiepte-en-zitneigverstelling bureaustoel

Zitdiepte-en-zitneigverstelling Vermindert de druk op uw bovenbenen en maakt ‘actief’ zitten mogelijk.

Een zitneig-mechanisme vermindert de druk op uw bovenbenen. De Zitneigverstelling maakt het mogelijk de zitting extra naar voren te kantelen, waardoor de openingshoek tussen rug en zitting wordt vergroot. Dit maakt het zogenaamde ‘actief zitten’ mogelijk. U zit dan meer ‘rechtop’, in een actieve zithouding. Soms is het mogelijk de zitneiging te verstellen èn de zitdiepte te verstellen in combinatie met een schuifzitting. U vindt deze informatie dan terug op de productpagina van de betreffende bureaustoel.


Synchroon-mechanisme bureaustoel

Synchroon-mechanisme De Synchroon-functie ondersteunt het lichaam optimaal in elke zitpositie.

Het synchroon-mechanisme combineert een beweging van de rugleuning met een daarop afgestemde beweging van de zitting. Bij het synchroon-mechanisme is de zogenaamde openingshoek tussen rugleuning en zitting aan elkaar gekoppeld. De beweging van de rugleuning is daarbij groter dan die van de zitting. De bureaustoel volgt dan uw natuurlijke lichaamsbewegingen. Uw rug en bovenbenen worden daarbij steeds goed ondersteund. Daarbij is de tegendruk van deze beweging instelbaar op het lichaamsgewicht van de gebruiker. Er zijn verschillende versies van het synchroon-mechanisme mogelijk. Veelal is de basis van de techniek hetzelfde, maar wordt door de ontwerper een specifieke eigenschap aan de techniek toegevoegd. Los hiervan is het mogelijk dat de stoel bovendien is voorzien van een schuifzitting. U vindt deze informatie dan terug op de productpagina van de betreffende stoel.


Auto-synchroon-mechanisme Een vorm van synchroon-mechanisme; met een gebruiksgemak, specifiek voor het ontwerp van de bureaustoel.


Punt-synchroon-mechanisme Een vorm van synchroon-mechanisme; waarbij het kantelpunt van de zitting specifiek is voor het ontwerp van de bureaustoel.


Comfort-synchroon-mechanisme Een vorm van synchroon-mechanisme met een verstelgemak, specifiek ontworpen voor het model.


Synchroon-relax-mechanisme Een vorm van synchroon-mechanisme waarbij de stand van de rugleuning een groter bereik achterwaarts heeft. U kunt hierdoor comfortafel achterover leunen.


A-Synchroon-mechanisme Bij dit mechanisme is de beweging van de rugleuning en de zitting niet op elkaar afgestemd. Daardoor zijn rugleuning en zitting onafhankelijk van elkaar te verstellen.

Het a-synchroon-mechanisme maakt het de gebruiker mogelijk, zelf de zogenaamde openingshoek tussen rugleuning en zitting te verstellen. De beweging van zitting en rugleuning is niet aan elkaar gekoppeld, maar onafhankelijk van elkaar te verstellen.


Trimension-technologie Wilkhahn bureaustoel

Trimension-technologie Deze gepatenteerde technologie maakt het mogelijk om drie-dimensionaal te bewegen op uw bureaustoel.

De Trimension®-technologie is door fabrikant Wilkhahn gepatenteerd. Wilkhahn bureaustoelen met Trimension®, bieden ondersteuning door middel van een 3D-kinematica-systeem. De linker- en rechterhelft van de zitting worden met behulp van onafhankelijk van elkaar bewegende zwenkarmen in alle richtingen gekanteld om zo de natuurlijke beweeglijkheid van het menselijke bekken te stimuleren – van flexie en extensie via zijwaartse bewegingen tot bekkenrotatie. Door de verbinding van de synchrone 3D-mechanica met een bijzonder elastisch zitting- en rugsysteem wordt de automatische aanpassing aan elke beweging en zithouding van de gebruiker gegarandeerd. Het lichaam wordt in elke houding ondersteund zodat het in evenwicht blijft. Dagelijks bewegen compenseert de ‘zitschade’ die ontstaat door langdurig zitten.


Body-balance-techniek bureaustoel

Body-balance-techniek Dynamisch zitten alsof u op een bal zit. Houdt de lendenwervels soepel!

De body-balance-techniek vindt u specifiek terug in enkele modellen van het Topstar-assortiment. De zitting beweegt alsof u op een bal zit. Door middel van uw spierkracht houdt u uw lichaam in balans. Uw rug zal er blij mee zijn.


Kniematic-neig-mechanisme bureaustoel

Neig-mechanisme Relaxen in uw bureaufauteuil. Het kantelpunt bevindt zich in het midden onder de zitting.

Bij een klassiek neig-mechanisme vormen de zitting en rugleuning van de stoel één geheel. Wanneer u achterover beweegt, kiept de stoel comfortabel achterwaarts maar worden uw bovenbenen en voeten enigszins opgetild. Dit wordt veroorzaakt doordat het mechanisme zich in het midden onder de zitting bevindt. U kunt de tegendruk van deze functie verstellen door middel van een draaiknop aan het mechanisme.


Kniematic-neig-mechanisme Een neig-mechanisme waarbij het kantelpunt zich aan de voorzijde onder de zitting bevindt.

Het kniematic-neig-mechanisme is comfortabeler dan het klassieke neig-mechanisme, doordat de voeten op de grond blijven staan wanneer de stoel achterover kantelt. Het kantelpunt bevindt zich eveneens onder de zitting, maar meer aan de voorzijde, richting de knieën. U kunt de tegendruk van deze functie verstellen door middel van een draaiknop aan het mechanisme.


Auto-return-mechanisme Het Auto-return-mechanisme van een draaibare vergaderstoel, brengt de stoel terug in zijn beginstand.

Hoe u de verstelmogelijkheden van uw bureaustoel kunt bedienen, wordt uitgelegd in de gebruiksaanwijzing die bij uw bureaustoel wordt geleverd.

Voor een goede basisinstructie, ga naar Hoe stel ik mijn bureaustoel optimaal in

Heeft u nog vragen? Bel +31 (0) 73 850 56 01, stuur een e-mail naar info@bureaustoel.nl of vul het contactformulier in.

 

© 2011-2019 bureaustoel.nl

Webproof Webdesign Wordpress