Wees zuinig op uw werknemers, zorg voor ergonomische werkplekken!

Waarom-goede-ergonomische-werkplekken-belangrijk-zijn-Bureaustoel.nl

De arbeidsmarkt kan erg wispelturig zijn. Op dit moment is het heel moeilijk om aan werknemers te komen. Wanneer het eindelijk is gelukt om de gewenste kandidaat te laten tekenen is een goede werkplek erg belangrijk. Net als een aangename werksfeer is een aangename en ergonomische werkplek ook van belang. Het is dan ook geen overbodige luxe om als werkgever te zorgen voor een goede ergonomische werkplek. Een ergonomische bureaustoel mag hier zeker niet ontbreken.

Verder lezen Wees zuinig op uw werknemers, zorg voor ergonomische werkplekken!

Gezond en productief werken volgens de ergonomienormen

Met een kantoorbaan waarbij u 8 uur per dag zit is een goede bureaustoel van groot belang. Daarom wordt er in Nederland gewerkt met ergonomische richtlijnen. Bureaustoelen die hieraan voldoen verzekeren u van een gezonde en verantwoorde werkplek. In Nederland wordt de Europese Ergonomie Norm (NEN-EN 1335) gehanteerd, evenals de Nederlandse Praktijk Richtlijn (NPR-1813). Zogenaamde arbostoelen die aan deze richtlijnen voldoen zorgen voor een grotere gezondheid en productiviteit van werknemers. De Se7en bureaustoelen die recent zijn toegevoegd aan het assortiment van Bureaustoel voldoen allemaal aan de NEN-EN 1335.

Verder lezen Gezond en productief werken volgens de ergonomienormen

Comfortabel zitten op een ergonomische bureaustoel met verstelbare lendensteun

wilkhahn-at-esp-bureaustoel-zwart-hoge-zithoogte | www.bureaustoel.nl

Een goede, ondersteunende bureaustoel op de werkplek is belangrijk. In dit blogartikel informeren we u over de voordelen van een ergonomische bureaustoel en waarom het zo essentieel is dat u en uw werknemers op een bureaustoel zitten die voldoet aan de Nederlandse Ergonomie Norm NEN-EN1335 of de Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR1813. Want wie dagelijks vele uren op een bureaustoel zit, moet immers gezond en comfortabel kunnen zitten en bewegen.

Verder lezen Comfortabel zitten op een ergonomische bureaustoel met verstelbare lendensteun

Thuiswerken in tijden van Corona: veel thuiskantoren nog ondermaats

Om allemaal ons steentje bij te dragen en het aantal Corona besmettingen te beperken, is thuiswerken sinds eind november weer de norm. Na de twee eerdere lockdowns waarin thuiswerken ook de standaard was, zou u denken dat veel mensen geïnvesteerd hebben in een fijn kantoor. Toch hebben veel werknemers thuis nog geen optimale werkplek. Uit onderzoek van KPN is gebleken dat ruim 20% thuis geen bureaustoel heeft, 25% nog niet over een (verstelbaar) bureau beschikt en 25% geen tweede scherm heeft. Een goede thuiswerkplek is natuurlijk erg belangrijk; veel mensen zitten er ten slotte zo’n 8 uur per dag. Dus hoe ziet nou een goede thuiswerkplek eruit?

Verder lezen Thuiswerken in tijden van Corona: veel thuiskantoren nog ondermaats

Top 5 bureaustoelen uitgelicht

Een goede, ondersteunende bureaustoel op de werkplek is belangrijk. Want wie dagelijks vele uren op een bureaustoel zit, moet immers gezond en comfortabel kunnen zitten en bewegen! In dit blogartikel lichten we de top 5 bureaustoelen uit voor zowel het mkb als particulieren. Al deze stoelen voldoen aan de Nederlandse Ergonomie Norm NEN-EN1335 of de Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR1813. Ze zijn dus allemaal ergonomisch verantwoord!

Verder lezen Top 5 bureaustoelen uitgelicht

NPR-1813 bureaustoelen uitgelicht

NPR-1813: het zou zomaar een robot naam kunnen zijn in Star Wars, maar niets is minder waar! Het zijn de Nederlandse praktijkrichtlijnen voor bureaustoelen. Wat houdt dat in? In het kort betekent dit dat de verstelmogelijkheden de bureaustoel geschikt maken voor het merendeel van de Nederlandse bevolking. Dus zowel lange als kleinere mensen zouden dezelfde bureaustoel – die voldoet aan de NPR-1813 richtlijnen – moeten kunnen gebruiken. In dit blogartikel lichten we een paar NPR-1813 bureaustoelen uit. 

Verder lezen NPR-1813 bureaustoelen uitgelicht

De ideale bureaustoel voor je thuiswerkplek

Inmiddels werken veel mensen alweer meer dan een jaar vanuit huis. Sommigen fulltime, de andere met een maximum aantal kantoordagen per week. We weten inmiddels als geen ander hoe belangrijk een goede bureaustoel is, maar waar moet je precies op letten bij aanschaf van een bureaustoel voor je eigen werkplek in huis? Wij zetten een aantal populaire thuiswerk bureaustoelen voor je op een rij, dat scheelt weer in de zoektocht!

Verder lezen De ideale bureaustoel voor je thuiswerkplek

De knoppen en hendels van je bureaustoel; waar zijn ze voor en hoe bedien je ze?

Beta bureaustoel Be Brave 200 netweave werkplek | www.bureaustoel.nl

Het komt regelmatig voor dat mensen geen idee hebben hoe ze hun bureaustoel goed in moeten stellen. De hendel waarmee de stoel omhoog of omlaag bewogen kan worden is vaak wel bekend, maar waar dienen al die andere knoppen en hendels eigenlijk voor? Als jij je dit ook vaak afvraagt, maak je dan geen zorgen. In deze blog ontdek je een complete gids met verstelopties voor je bureaustoel, inclusief welke knop of hendel je nodig hebt en hoe je die moet gebruiken. Per versteloptie staan vaak meerdere manieren aangegeven om je bureaustoel in te stellen, want het verschilt per stoel hoe je optimaal zitcomfort instelt.

Verder lezen De knoppen en hendels van je bureaustoel; waar zijn ze voor en hoe bedien je ze?