Comfortabel zitten op een ergonomische bureaustoel met verstelbare lendensteun

wilkhahn-at-esp-bureaustoel-zwart-hoge-zithoogte | www.bureaustoel.nl

Een goede, ondersteunende bureaustoel op de werkplek is belangrijk. In dit blogartikel informeren we u over de voordelen van een ergonomische bureaustoel en waarom het zo essentieel is dat u en uw werknemers op een bureaustoel zitten die voldoet aan de Nederlandse Ergonomie Norm NEN-EN1335 of de Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR1813. Want wie dagelijks vele uren op een bureaustoel zit, moet immers gezond en comfortabel kunnen zitten en bewegen.

Verder lezen Comfortabel zitten op een ergonomische bureaustoel met verstelbare lendensteun

Thuiswerken in tijden van Corona: veel thuiskantoren nog ondermaats

Om allemaal ons steentje bij te dragen en het aantal Corona besmettingen te beperken, is thuiswerken sinds eind november weer de norm. Na de twee eerdere lockdowns waarin thuiswerken ook de standaard was, zou u denken dat veel mensen geïnvesteerd hebben in een fijn kantoor. Toch hebben veel werknemers thuis nog geen optimale werkplek. Uit onderzoek van KPN is gebleken dat ruim 20% thuis geen bureaustoel heeft, 25% nog niet over een (verstelbaar) bureau beschikt en 25% geen tweede scherm heeft. Een goede thuiswerkplek is natuurlijk erg belangrijk; veel mensen zitten er ten slotte zo’n 8 uur per dag. Dus hoe ziet nou een goede thuiswerkplek eruit?

Verder lezen Thuiswerken in tijden van Corona: veel thuiskantoren nog ondermaats

Top 5 bureaustoelen uitgelicht

Een goede, ondersteunende bureaustoel op de werkplek is belangrijk. Want wie dagelijks vele uren op een bureaustoel zit, moet immers gezond en comfortabel kunnen zitten en bewegen! In dit blogartikel lichten we de top 5 bureaustoelen uit voor zowel het mkb als particulieren. Al deze stoelen voldoen aan de Nederlandse Ergonomie Norm NEN-EN1335 of de Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR1813. Ze zijn dus allemaal ergonomisch verantwoord!

Verder lezen Top 5 bureaustoelen uitgelicht

NPR-1813 bureaustoelen uitgelicht

NPR-1813: het zou zomaar een robot naam kunnen zijn in Star Wars, maar niets is minder waar! Het zijn de Nederlandse praktijkrichtlijnen voor bureaustoelen. Wat houdt dat in? In het kort betekent dit dat de verstelmogelijkheden de bureaustoel geschikt maken voor het merendeel van de Nederlandse bevolking. Dus zowel lange als kleinere mensen zouden dezelfde bureaustoel – die voldoet aan de NPR-1813 richtlijnen – moeten kunnen gebruiken. In dit blogartikel lichten we een paar NPR-1813 bureaustoelen uit. 

Verder lezen NPR-1813 bureaustoelen uitgelicht

De ideale bureaustoel voor je thuiswerkplek

Inmiddels werken veel mensen alweer meer dan een jaar vanuit huis. Sommigen fulltime, de andere met een maximum aantal kantoordagen per week. We weten inmiddels als geen ander hoe belangrijk een goede bureaustoel is, maar waar moet je precies op letten bij aanschaf van een bureaustoel voor je eigen werkplek in huis? Wij zetten een aantal populaire thuiswerk bureaustoelen voor je op een rij, dat scheelt weer in de zoektocht!

Verder lezen De ideale bureaustoel voor je thuiswerkplek

De knoppen en hendels van je bureaustoel; waar zijn ze voor en hoe bedien je ze?

Beta bureaustoel Be Brave 200 netweave werkplek | www.bureaustoel.nl

Het komt regelmatig voor dat mensen geen idee hebben hoe ze hun bureaustoel goed in moeten stellen. De hendel waarmee de stoel omhoog of omlaag bewogen kan worden is vaak wel bekend, maar waar dienen al die andere knoppen en hendels eigenlijk voor? Als jij je dit ook vaak afvraagt, maak je dan geen zorgen. In deze blog ontdek je een complete gids met verstelopties voor je bureaustoel, inclusief welke knop of hendel je nodig hebt en hoe je die moet gebruiken. Per versteloptie staan vaak meerdere manieren aangegeven om je bureaustoel in te stellen, want het verschilt per stoel hoe je optimaal zitcomfort instelt.

Verder lezen De knoppen en hendels van je bureaustoel; waar zijn ze voor en hoe bedien je ze?

Het juiste mechanisme voor het gewenste comfort

Wilkhahn IN Trimension®-mechanisme | www.bureaustoel.nl

Een slechte zithouding en bijbehorende rug- en nekklachten hebben je aan het denken gezet. Zou het niet beter zijn een goede bureaustoel aan te schaffen? Eentje die lekker zit, zelfs als je er een hele dag op moet werken. Maar tijdens je zoektocht naar een bureaustoel ben je zoveel verschillende soorten mechanismes en technieken tegengekomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij leggen je uit welke mechanismes en technieken er bestaan en helpen je zo de keuze te maken die het beste bij jou past.

Verder lezen Het juiste mechanisme voor het gewenste comfort

Ergonomische bureaustoel zorgt voor ontspannen werkhouding

Ben jij in deze periode ook veel thuis aan het werk? Dan heb je vast al gemerkt dat er enkele zaken waar je rekening mee moet houden, waar je op kantoor misschien nooit aan hebt gedacht: de do’s en don’ts van thuiswerken hebben immers alles te maken met de werkplek. Als die goed is ingericht, kun je ontspannen aan het werk. Dan is de keukenstoel een don’t en de ergonomische bureaustoel zeker een do.

Verder lezen Ergonomische bureaustoel zorgt voor ontspannen werkhouding

Je kantoor voorbereiden op een nieuwe werkomgeving

kantoorstress

Langzaam maar zeker gaan er weer wat meer mensen naar kantoor om te werken. Jij misschien ook wel, al zal het niet zo zijn zoals je gewend bent. Een kopje koffie halen voor je collega’s zit er voorlopig niet in, want dat is nou niet bepaald ‘corona proof’. Maar dat is niet het enige waar we op kantoor op moeten gaan letten. Is jouw werkplek al voorbereid op de nieuwe werkomgeving?

Verder lezen Je kantoor voorbereiden op een nieuwe werkomgeving