Hoe stel ik mijn bureaustoel optimaal in?

Een goede bureaustoel zit alleen goed als deze optimaal is ingesteld. U wilt niet alleen comfortabel zitten, maar ook gezond zitten. Slecht zitten leidt immers vaak tot rugklachten, schouderklachten of nekklachten door RSI. Daarom hebben wij deze ʻzitinstructieʼ voor u samengesteld. Vergeet daarbij niet dat u zelf ook nog de gebruiksaanwijzing van de geleverde stoel kunt raadplegen.Stap 1
Instellen zithoogte www.bureaustoel.nl

Stap 1 . Zithoogte
Neem plaats op uw bureaustoel en stel de zithoogte zodanig in dat uw knieën een hoek van 90 graden maken.

N.B. Indien de stoel een schuifzitting heeft, dan kunt u de zitting aanpassen aan de lengte van uw bovenbenen. Blijf daarbij wel goed op de zitting zitten. Laat uw knieholten enigszins vrij: dat voorkomt afgeknelde bloedvaten.

Stap 2
Instellen armleuningen www.bureaustoel.nl

Stap 2 . Armleuningen
Vervolgens past u de hoogte van de armleuningen aan tot uw armen niet te laag, maar ook niet te hoog steunen. Uw houding moet goed en ontspannen aanvoelen.

Stap 3
Instellen rugleuning www.bureaustoel.nl

Stap 3 . Rugleuning
De hoogte van de rugleuning is ook belangrijk. De kromming in de rugleuning moet goed aansluiten bij de natuurlijke holte van uw rug.

N.B. Indien de rugleuning is voorzien van een verstelbare lendensteun, dan kunt u de bolling in de rugleuning aanpassen.


U bent nu klaar met de basisinstellingen van uw bureaustoel! Raadpleeg de meegeleverde gebruiksaanwijzing om de mogelijke verstelfuncties uit te proberen en uw zithouding aan te passen aan het door u gewenste zitcomfort.

Bekijk hier welke verstelmogelijkheden er mogelijk zijn bij een bureaustoel.