Wilkhahn bureaustoelenWie zittend werkt zal weer moeten leren bewegen, en niet zo`n beetje ook.

“De mens is gedurende de evolutie voortdurend een lopend wezen geweest. We moesten jagen om in ons levensonderhoud te voorzien. En dat betekent dat het metabolisme van ons lichaam volledig is afgestemd op een bewegend bestaan. Maar sinds een eeuw zijn we opeens massaal gaan zitten....


Met de opkomst van het kantoor als belangrijkste werkomgeving hebben we ons bewegend bestaan verruild voor een statisch bestaan!” Aldus Burkhard Remmers van de Duitse fabrikant Wilkhahn.
Wilkhahn bureaustoelLange tijd zijn kantoorwerkers ondersteund in hun statische positie. Daarmee werd een belangrijk probleem veronachtzaamd: de meeste gezondheidsklachten van kantoorwerkers zijn het gevolg van een gebrek aan beweging. Bij Wilkhahn was men er al vroeg van overtuigd dat dynamisch zitten de sleutel voor een gezonde werkhouding vormt. Met bureaustoel 'ON' bracht Wilkhahn enkele jaren geleden een revolutie teweeg omdat het de eerste bureaustoel is die gebaseerd is op driedimensionaal zitten en bewegen. 'ON' kent inmiddels alleen in Nederland al ruim 45.000 gebruikers. En Wilkhahn zat ondertussen niet stil. Recent is weer een nieuwe bureaustoel geïntroduceerd, gebaseerd op driedimensionaal zitten: de 'IN'.

Trimension®-technologie

De Trimension®-technologie is door fabrikant Wilkhahn gepatenteerd. De bureaustoelen met Trimension®-mechanisme bieden ondersteuning door middel van een 3D-kinematica-systeem. De linker- en rechterhelft van de zitting worden met behulp van onafhankelijk van elkaar bewegende zwenkarmen in alle richtingen gekanteld om zo de natuurlijke beweeglijkheid van het menselijke bekken te stimuleren – van flexie en extensie via zijwaartse bewegingen tot bekkenrotatie. Door de verbinding van de synchrone 3D-mechanica met een bijzonder elastisch zitting- en rugsysteem wordt de automatische aanpassing aan elke beweging en zithouding van de gebruiker gegarandeerd. Het lichaam wordt in elke houding ondersteund zodat het in evenwicht blijft.

Dagelijks flink bewegen compenseert de 'zitschade' die ontstaat door langdurig zitten.

Dat stilzitten slecht is voor de gezondheid weten we inmiddels en is bekend geraakt met de kreet 'zitten is het nieuwe roken'. Uit een groot onderzoek onder een miljoen westerlingen naar zitduur, tv-kijken en sterftekans, gepubliceerd in 'The Lancet', blijkt nu dat de gezondheidsschade ten gevolge van lang stil zitten is te compenseren door iedere dag stevig te bewegen. Zitten èn tegelijkertijd bewegen is mogelijk door gebruik te maken van een Wilkhahn 'ON' of 'IN' bureaustoel met Trimension®-mechanisme.

In de webshop van bureaustoel.nl kunt u de dynamische Wilkhahn 'IN`, 'ON' en 'AT` bureaustoelen met Trimension®-technologie online eenvoudig zelf samenstellen.

Contact opnemen
Heeft u vragen over Wilkhahn bureaustoelen of wilt u eerst een model op proef ontvangen? Laat het ons weten via het contactformulier of bel +31 (0) 73 850 56 01.


Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond