Sinds 28 mei 2022 is er een nieuwe wetgeving actief die het plaatsen van nep reviews en de manipulatie van reviews verbiedt.
Feedback Company is een onafhankelijke partij die reviews van onze klanten verzamelt. bureaustoel.nl vindt het belangrijk dat de reviews van onze afnemers echt zijn, ongeacht het cijfer of de inhoudelijke review.
Wat doet Feedback Company om zich aan deze wet te houden?
De Feedback Company als reviewplatform, publiceert elke review die over bureaustoel.nl wordt geschreven. Hier kan soms wat vertraging in zitten door (bijvoorbeeld) een specifiek woord dat gebruikt is in de review. Het systeem markeert dit dan als ‘opvallend’; deze review moet handmatig worden bekeken en vervolgens keurt Feedback Company deze goed of af. Tevens kan een review on hold gezet worden voor een bepaalde periode. Als laatste check is er een verificatie stap ingebouwd op de reviews die niet via het platform van Feedback Company zijn uitgenodigd.

Hoe controleert Feedback Company of reviews echt zijn?
Feedback Company probeert, al jaren, door behulp van eigen ingebouwde checks, de kans op nep reviews en manipulatie te verminderen. De checks op een rijtje:

  • Bij versturen van een uitnodiging wordt gecontroleerd of het e-mailadres uniek is
  • Een e-mailadres dat al een keer is uitgenodigd in de afgelopen 3 maanden wordt niet nogmaals uitgenodigd
  • De inhoudelijke tekst van een review wordt gecontroleerd. Wanneer deze niet voldoet aan de richtlijnen, wordt de review afgekeurd
  • Een verificatie stap op de reviews die niet via het platform zijn uitgenodigd

Meer informatie over hoe de reviews tot stand komen, kan worden nagelezen op https://www.feedbackcompany.com/nl-nl/policy-review-wetgeving/