HumanScaleNiels Diffrient

In zijn carrière van meer dan 50 jaar heeft industrieel ontwerper Niels Diffrient baanbrekend werk verricht door in het ontwerpproces van Humanscale ergonomische bureaustoelen, de menselijke factoren en ergonomie als uitgangspunt te nemen. Diffrient stond bekend als een ontwerper die tijdens het ontwerpproces een functioneel probleem zo eenvoudig en elegant mogelijk wilde oplossen. Dat zou volgens hem altijd moeten leiden tot een eerlijke en tijdloze vormgeving, waarvan het ontwerp van de Worldchair een fraai voorbeeld is....

In zijn werkzame leven was Niels Diffrient een typisch exponent en aanhanger van het zogenaamde Modern Design, dat zich manifesteerde vanaf het midden van de afgelopen eeuw. Hij werkte samen met gelijkgestemde ontwerpers zoals Eero Saarinen, Charles Eames, Marco Zanusso en Henry Dreyfuss.

Niels DiffrientDiffrient was tijdens zijn ontwerpwerk met name geïnteresseerd in ergonomische bureaustoelen en ontwikkelde een vergaand begrip hoe mensen werken, wonen en een wisselwerking aangaan met hun omgeving. Hij was co-auteur van een driedelig publicatie genaamd ‘Humanscale’; een standaardwerk over de grondbeginselen van design en de daarbij behorende ergonomie.

Niels Diffrient was verzot op eenvoudige ontwerpen die gemakkelijk in het gebruik zijn. Als gevolg van het vereenvoudigen van de complexiteit in het ontwerp en vooral door minder grondstoffen en componenten te gebruiken, kon Diffrient zijn Worldchair bureaustoelen duurzaam maken.

Contact opnemen
Heeft u vragen over Humanscale bureaustoelen of wilt u een Diffrient Worldchair op proef ontvangen? Laat het ons weten via het contactformulier of bel +31 (0) 73 850 56 01.


Toont alle 6 resultaten