Ergonomie: gezond bewegen op de werkvloer

Ergonomie op de werkvloer; we horen het vaak voorbij komen, maar wat wordt hier nu mee bedoeld en wat is ergonomie eigenlijk? De term ergonomie wordt met name gebruikt in werksituaties. Ergonomie moet er immers voor zorgen dat de gezondheid en veiligheid van werknemers op de werkvloer verzekerd wordt. Het omvat niet voor niks de relatie van een persoon en zijn of haar werkomgeving.


Fysieke ergonomie

Bij fysieke ergonomie gaat het om de fysieke activiteit van een persoon in zijn of haar omgeving. Denk hierbij aan de bewegingen die mensen uitvoeren tijdens hun kantoorbaan. Voor iedere medewerker is fysieke ergonomie erg belangrijk, omdat men tijdens een werkdag op kantoor vaak uren achter elkaar aan een bureau zit. Hierbij nemen we vaak dezelfde houding aan, wat uiteindelijk negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Door de juiste ergonomische bureaustoel te gebruiken en bijvoorbeeld het bureau en beeldscherm op de juiste hoogte in stellen, voorkomt u uiteindelijk fysieke klachten als rug-, nek- en schouderpijn.


Ergonomische bureaustoelen

Ergonomie en bureaustoelen zijn in werksferen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een goede ergonomische bureaustoel zorgt er immers voor dat gezondheidsklachten, zoals rug- of nekpijn, kunnen worden voorkomen. Ergonomische bureaustoelen stimuleren een correcte zithouding en gezond bewegen op de werkvloer.


Een ergonomische werkplek realiseren

Wanneer u uw werkplek een ergonomische boost wil geven, is een ergonomische bureaustoel alleen niet voldoende. Om fysieke klachten te voorkomen, mogen ook een ergonomische muis en/of toetsenbord niet ontbreken op uw bureau. Met een ergonomische muis gebruikt u uw hand in een meer natuurlijkere houding en is er minder druk op de pols. Vergeet ook niet uw beeldscherm op ooghoogte af te stellen.

Bij bureaustoel.nl vindt u een breed assortiment aan ergonomische bureaustoelen. Al onze stoelen zijn Arbo gekeurd en voldoen aan de Nederlandse Ergonomie Norm: NEN-1335.