Vijf tips voor de aanschaf van een bureaustoel voor grote, zware en lange mensen

Bent u langer of zwaarder dan gemiddeld en op zoek naar een bureaustoel? Wij hebben vijf nuttige tips voor de aankoop van de perfecte bureaustoel!

Voor grote, lange en zware mensen kan het lastig zijn de juiste bureaustoel te vinden. De standaard bureaustoelen voldoen immers niet aan de juiste afmetingen. Daarnaast vraagt uw lichaamsbouw om extra ondersteuning. Door deze specifieke punten valt uw bureaustoel vaak duurder uit dan gemiddeld. Des te belangrijker dat u de juiste keuze maakt bij het aanschaffen van een bureaustoel. Hieronder bespreken we vijf tips voor de aanschaf van een bureaustoel voor mensen met een maatje meer.

Zithoogte
De beste zithouding wordt verkregen wanneer onderbenen en bovenbenen een hoek van 90 graden vormen. De zithoogte moet dus versteld kunnen worden. De gemiddelde bureaustoel heeft een hoogteverstelling van 40 t/m 52 cm. Bent u langer dan gemiddeld? Dan is dit vaak niet voldoende. Met langere gasveren kunt u de zithoogte tot wel 66 cm verhogen. Voor het beste zitcomfort is het bovendien belangrijk dat de veerdruk wordt afgesteld op het lichaamsgewicht. Bent u zwaarder dan gemiddeld? Dan kunt u kiezen voor een bureaustoel met extra sterke gasveren.

Zitbreedte en zitdiepte
Zowel lange als zware mensen hebben behoefte aan meer zitdiepte. De gemiddelde bureaustoel heeft een verstelbare zitdiepte van 40 t/m 45 cm en een zitbreedte van 48 cm. Speciaal voor mensen met een maatje meer zijn er bureaustoelen met zitdieptes van 43 t/m 50 cm en lopen de zitbreedtes op tot wel  56 cm.

Hoogte rugleuning en armsteunen
Zeker voor lange mensen is een goede ondersteuning in de rug lastig te vinden. Meestal is de hoogte van een standaard rugleuning namelijk niet afdoende. Vooral in het onderste deel van uw rug heeft u vaak ondersteuning nodig. Een verstelbare lendensteun kan daarbij de oplossing zijn. Bureaustoelen speciaal voor lange mensen hebben vaak rugleuningen tussen de 60 en 79 cm. Daarnaast is het belangrijk dat armsteunen goed zijn in te stellen, zowel in hoogte als in breedte, zodat uw armen en schouders kunnen ontspannen.

Dikte zitting en stoffering
Bij zwaardere mensen komt er vaak extra druk op de zitting te staan. Om deze reden zijn speciale bureaustoelen voor grote en lange mensen standaard uitgevoerd met extra dikke polsteringen en extra slijtvaste stof. Een van de meest gebruikte sterke stoffen is het merk Camira.

Mechaniek
Tegenwoordig zijn bureaustoelen uitgevoerd met een schommelmechaniek (synchroon-mechanisme) die beweging stimuleert en kans op klachten verkleint. Hierbij is het van belang dat het gewicht goed kan worden ingesteld. Standaard heeft een bureaustoel een gewichtsregeling tussen de 45 en 110 kg. Bij bureaustoelen voor lange en zwaardere mensen is dit gewicht in te stellen tot 150 kg, of zelfs tot 200 kg.

Grote en lange mensen stoelen
Bureaustoel.nl heeft een assortiment bureaustoelen samengesteld speciaal voor mensen met een maatje meer. De nuttige verstelfuncties van deze grote en lange mensen bureaustoelen, maken het mogelijk om comfortabel en gezond op een royale bureaustoel te zitten. Bovendien biedt Bureaustoel.nl een ruime keuze stofferingen. De Bèta bureaustoel Maatje-Plus is bijvoorbeeld een ergonomische verantwoorde bureaustoel voor mensen met een maatje meer. Met 20% meer zitruimte en een draagkracht van ruim 200 kilo ziet deze kantoorstoel er uit als een gewone bureaustoel. Deze bureaustoel is gestoffeerd met de extra slijtvaste stof Camira XTreme.

Heeft u hulp nodig bij uw keuze van een bureaustoel? Bureaustoel.nl geeft u graag advies over de juiste bureaustoel. Wilt u een bureaustoel op proef proberen? Vraag dan vrijblijvend een proefstoel aan.