Gezond en productief werken volgens de ergonomienormen

Met een kantoorbaan waarbij u 8 uur per dag zit is een goede bureaustoel van groot belang. Daarom wordt er in Nederland gewerkt met ergonomische richtlijnen. Bureaustoelen die hieraan voldoen verzekeren u van een gezonde en verantwoorde werkplek. In Nederland wordt de Europese Ergonomie Norm (NEN-EN 1335) gehanteerd, evenals de Nederlandse Praktijk Richtlijn (NPR-1813). Zogenaamde arbostoelen die aan deze richtlijnen voldoen zorgen voor een grotere gezondheid en productiviteit van werknemers. De Se7en bureaustoelen die recent zijn toegevoegd aan het assortiment van Bureaustoel voldoen allemaal aan de NEN-EN 1335.

NEN-EN 1335

De NEN-EN 1335 is een Europese richtlijn die iets zegt over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. Een goede bureaustoel voldoet dus aan deze norm. Bij een bureaustoel die aan de NEN-EN 1335 richtlijnen voldoet, weet u zeker dat ongeveer 85% tot 95% van alle mensen, qua maatvoering, op deze bureaustoel kan zitten. Uiteraard moet deze dan wel goed ingesteld worden! Hierbij zijn er verschillende verstelmogelijkheden voor de zitdiepte, zithoogte, armleuningen en rugleuning. Zo is de juiste heuphoek essentieel bij zittend werk. Een hoek van 100° is ideaal. De heup staat daarbij net iets hoger dan de knie. Vaak wordt 90° aangeraden, maar bij 100° nemen het bekken en de wervelkolom een natuurlijkere en neutralere houding aan. Daarmee wordt de kans op het ontstaan van klachten kleiner.

NPR-1813

De NPR-1813 is opgesteld omdat er in ons land veel lengteverschillen zijn tussen mensen. De norm maakt gebruikt van relevante onderdelen uit de Europese norm NEN-EN 1335. Wanneer een bureaustoel voldoet aan de NPR-1813 norm, zou ongeveer 90% van de Nederlandse bevolking deze stoel goed moeten kunnen gebruiken. Dit betekent dat, volgens deze norm, zowel korte als lange mensen dezelfde bureaustoel kunnen gebruiken. Ideaal!

Nieuwe Se7en bureaustoelen

Recent hebben we het merk Se7en toegevoegd aan onze collectie. Alle stoelen die hieronder vallen voldoen aan de NEN-EN 1335. Ze zijn geheel naar wens in te stellen en bieden zo optimaal comfort en ergonomie. Dankzij de vele functionele bedieningsmogelijkheden bieden deze stoelen perfecte ondersteuning aan het lichaam en bewegen ze ook mee met het lichaam. Daardoor wordt uw lichaam minder belast en hebt u minder snel last van RSI-klachten. De Se7en Premium LX 184 en de Se7en Premium LX 282 voldoen naast de NEN-EN 1335 ook aan de NPR-1813. De armsteunen zijn in de breedte met een groter bereik verstelbaar en de zitting is zelfs 10 cm verschuifbaar. Se7en bureaustoelen worden geproduceerd door de Duitse fabrikant Interstuhl®. Bureaustoel.nl levert de stoelen rechtstreeks vanaf deze gerenommeerde fabrikant, inclusief 7 jaar fabrieksgarantie. Bij Se7en is een van de belangrijkste doelen om een leefbare wereld achter te laten. Het beschermen van alle soorten hulpbronnen is daarom een integraal onderdeel van het DNA van het merk. Met de toekomst van morgen in het achterhoofd zorgt het merk ervoor dat alle Se7en bureaustoelen zeker 7 jaar meegaan en voor bijna 100% recyclebaar zijn.

Proefstoel aanvragen?

Hoewel een stoel die voldoet aan de NEN-EN 1335 en/of de NPR-1813 in ieder geval verantwoord is, wil dit nog niet zeggen dat deze het gewenste comfort of gebruikersgemak voor u en uw medewerkers levert. U kunt bij Bureaustoel daarom altijd een proefstoel aanvragen, zodat u de door u gekozen bureaustoel(en) enkele dagen zelf kunt proberen.

Groet, Team Bureaustoel