Comfortabel zitten op een ergonomische bureaustoel met verstelbare lendensteun

wilkhahn-at-esp-bureaustoel-zwart-hoge-zithoogte | www.bureaustoel.nl

Een goede, ondersteunende bureaustoel op de werkplek is belangrijk. In dit blogartikel informeren we u over de voordelen van een ergonomische bureaustoel en waarom het zo essentieel is dat u en uw werknemers op een bureaustoel zitten die voldoet aan de Nederlandse Ergonomie Norm NEN-EN1335 of de Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR1813. Want wie dagelijks vele uren op een bureaustoel zit, moet immers gezond en comfortabel kunnen zitten en bewegen.

Internationale RSI dag

Ieder jaar is er de Internationale RSI dag waarin aandacht wordt gegeven aan RSI klachten en hoe deze te voorkomen. Dit jaar valt deze dag op 28 februari. RSI staat voor Repetitive Strain Injury. Het is een verzamelnaam voor alle klachten die ontstaan door het herhaaldelijk en constant uitvoeren van dezelfde bewegingen. RSI-klachten komen voornamelijk voor in de rug, nek en schouders, maar ook in de armen, ellebogen, polsen, handen en vingers. Te lang in een verkeerde houding stilzitten kan dit soort klachten veroorzaken. Met name kenniswerkers die veel werk vanachter de computer verrichten zullen deze problemen herkennen. Het is daarom verstandig genoeg aandacht te besteden aan het inrichten van een goede ergonomisch ingerichte werkplek. Een ergonomische bureaustoel kan daarbij niet missen.

De voordelen van een ergonomische bureaustoel

Een goede, comfortabele ergonomische bureaustoel met verstelbare lendensteun helpt een goede lichaamshouding aan te nemen en te ondersteunen. Zo is er minder kans om rugklachten, nekklachten en schouderklachten te ontwikkelen. Ergonomische bureaustoelen voorkomen dus een hele hoop lichamelijke kwalen, mits goed ingesteld. Zit u veel voor uw werk? Let er dan op dat de bureaustoel die u gebruikt op de juiste manier versteld is. De basisrichtlijnen zijn als volgt: uw heupen bevinden zich iets hoger dan uw knieën en uw knieën maken een hoek van 90 graden wanneer u op de stoel zit. Stel de rugleuning zo in dat uw rug op de juiste plekken ondersteund wordt. Voor extra ergonomie kiest u voor een stoel met een verstelbare lendensteun, waarmee de rugleuning boller kan worden gemaakt. Daardoor wordt de enigszins holle vorm van uw wervelkolom beter ondersteund tijdens het zitten. Wanneer de rugleuning zelf of de lendensteun afzonderlijk ook nog in hoogte is in te stellen, dan kunnen zowel langere als kleinere personen een correcte zithouding aannemen.

Kies voor bureaustoelen die voldoen aan de NEN-EN 1335 of NPR 1813

Bij Bureaustoel.nl vindt u diverse ergonomische bureaustoelen ook met verstelbare lendensteun. Al onze stoelen zijn arbo gekeurd en voldoen aan de richtlijnen van de Nederlandse Ergonomie Norm NEN-EN 1335 en/of de Nederlandse Praktijk Richtlijn NPR 1813. Deze stoelen zijn geheel naar wens in te stellen en bieden zo optimaal comfort en ergonomie. Dankzij de vele functionele bedieningsmogelijkheden bieden deze stoelen perfecte ondersteuning aan het lichaam en bewegen ze ook mee met het lichaam. Daardoor wordt uw lichaam minder belast en hebt u minder snel last van RSI-klachten. U hebt de keuze uit diverse topmerken, zoals Gispen, Interstuhl, Wilkhahn, Prosedia en Swopper.

Heeft u een specifieke vraag of wilt u een ergonomische proefstoel aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 073 – 850 56 01.

Groet, Team Bureaustoel