Thuiswerken in tijden van Corona: veel thuiskantoren nog ondermaats

Om allemaal ons steentje bij te dragen en het aantal Corona besmettingen te beperken, is thuiswerken sinds eind november weer de norm. Na de twee eerdere lockdowns waarin thuiswerken ook de standaard was, zou u denken dat veel mensen geïnvesteerd hebben in een fijn kantoor. Toch hebben veel werknemers thuis nog geen optimale werkplek. Uit onderzoek van KPN is gebleken dat ruim 20% thuis geen bureaustoel heeft, 25% nog niet over een (verstelbaar) bureau beschikt en 25% geen tweede scherm heeft. Een goede thuiswerkplek is natuurlijk erg belangrijk; veel mensen zitten er ten slotte zo’n 8 uur per dag. Dus hoe ziet nou een goede thuiswerkplek eruit?

Bureau en bureaustoel

Het allerbelangrijkste aan een goede thuiswerkplek is natuurlijk een fijne bureaustoel met bureau. De houding die u in de stoel aanneemt is cruciaal. Een slechte houding kan namelijk zorgen voor fysieke, langdurige klachten. Gaat u daarom voor een ergonomische en verstelbare bureaustoel die u helemaal kunt aanpassen aan uw lichaam. Zorg dat uw knieën een hoek van 90º maken wanneer u op de stoel zit en stel de rugleuning zo in dat uw rug op de juiste plekken ondersteund wordt. Op die manier worden rug- of nekklachten voorkomen. Om meer te weten te komen over de knoppen en hendels aan uw bureaustoel en hoe u deze bedient, kunt u onze handleiding bekijken.

Het verschilt natuurlijk per persoon welke bureaustoel bij u past. Om er zeker van te zijn dat u de juiste bureaustoel aanschaft, kunt u bij Bureaustoel.nl een proefstoel aanvragen. Daarnaast geven wij u graag professioneel aanvullend advies over de geschikte bureaustoel voor uw thuiswerkplek!

Bij het uitzoeken van een bureau let u erop dat het bureau in hoogte verstelbaar is, zodat u niet aan een te hoog of te laag bureau werkt. De juiste hoogte van uw bureau bepaalt u door op uw bureaustoel te gaan zitten en uw armen in een hoek van 90º te houden. Uw armen moeten dan op uw bureau rusten.

Tweede scherm, toetsenbord en muis

Om uw houding te optimaliseren zijn een tweede scherm, toetsenbord en muis aan te raden. Het tweede scherm kunt u wat hoger zetten waardoor u minder geneigd bent gebogen achter uw bureau te zitten. Het toetsenbord en de muis zet u zo’n 10 cm van de rand van uw bureau af, waardoor uw armen ook in de juiste hoek blijven.

Goede internetverbinding

Voor de ultieme houding wellicht niet zo belangrijk, maar zeker niet te missen in een fijne thuiswerkplek is een goede internetverbinding. Niets is zo vervelend als een webpagina die langzaam laadt, of een vastlopend videogesprek. Zorg daarom voor een goede wifi verbinding of mogelijkheid tot het aansluiten op de internetkabel.

Voldoende licht

Als laatst willen we u nog meegeven dat voldoende licht in uw thuiskantoor ook belangrijk is. Natuurlijk licht heeft de voorkeur, maar mocht dit niet voldoende zijn in uw thuiskantoor, zorg dan voor de nodige aanvullende verlichting!

Wilt u ook graag een fijne thuiswerkplek en kunt u wel wat hulp gebruiken bij het aanschaffen van een goede bureaustoel? Wij van Bureaustoel.nl geven u graag professioneel advies. Neem gerust contact met ons op om te zien welke optie het beste bij u past, of bekijk ons thuiswerk aanbod!