Je thuiswerkplek inrichten

Nu we allemaal te maken hebben met de gevolgen van COVID-19 zijn er veel mensen die noodgedwongen thuis moeten werken. Sommige mensen zijn dit gewend – denk aan flexwerkers – maar niet iedereen is voorbereid op wat er allemaal komt kijken bij thuiswerken. Op kantoor ben je immers gewend aan die heerlijke bureaustoel die zich vormt naar de bewegingen van jouw lichaam en het lichtinval is altijd top! Maar heb jij dat thuis ook? Hieronder vind je enkele zaken om rekening mee te houden als je fulltime thuis aan het werk bent. 

Heb jij al een ergonomische bureaustoel?

Veel mensen zullen hier ‘ja’ op reageren. Maar heb jij ook echt een ergonomische bureaustoel of heb je toch een meer simpele uitvoering van een bureaustoel? Niet iedereen ziet het verschil misschien, maar het maakt wel degelijk iets uit voor je gezondheid. Ook wanneer je veel thuis werkt, is een goede bureaustoel dus belangrijk. Kies daarom voor kwaliteit! 

Wanneer je langere tijd op een bureaustoel zit, is het belangrijk dat de rugleuning en de zitting de lichaamsbewegingen kunnen volgen. Hieronder hebben we enkele top bureaustoelen geselecteerd die uitermate geschikt zijn voor thuiswerkers. 

Gispen Zinn Smart

De Gispen Zinn Smart bureaustoel is stijlvol, comfortabel en voorzien van alle noodzakelijke, ergonomische verstelmogelijkheden. Deze bureaustoel is uitgevoerd met ‘universele zwenkwielen’. Dat wil zeggen dat de wielen geschikt zijn voor harde vloeren, maar ook voor tapijt. Ideaal voor thuiswerkers.

Prosedia NewSe7en 3462

Deze Prosedia bureaustoel is veelzijdig, met ideale instelfuncties. De bureaustoel voldoet aan de Nederlandse Ergonomie Norm NEN-EN 1335. De gepatenteerde, variabele zithoogteverstelling maakt deze voordelige stoel uit de NewSe7en collectie geschikt voor langere en kleinere gebruikers. 

Prosedia FORTY7

FORTY7 is volgens de Nederlandse ergonomie norm NEN-EN 1335 ontworpen. De ideale instelfuncties maken deze bureaustoel geschikt voor vrijwel elke werkplek, zeker ook voor thuis. De verstelbare lendensteun ondersteunt een correcte zithouding.

De juiste apparatuur aanschaffen

Een goede, ergonomische bureaustoel is één, maar heb je ook al gedacht aan een extra beeldscherm, een ergonomische muis of de juiste verlichting? Je kan wel 40 uur werken op een top bureaustoel, maar als je gedurende die tijd naar één klein schermpje moet kijken bij het flauwe licht van een oude bureaulamp, dan zul je al snel last krijgen van hoofdpijn of andere klachten. Bekijk daarom voor jezelf of er bepaalde apparaten zijn die je zou moeten vervangen.

Werk in een rustige ruimte

Probeer, wanneer dit mogelijk is, in een rustige ruimte te werken. Creëer bijvoorbeeld een eigen kantoortje. Je zult merken dat je minder snel afgeleid bent, dan wanneer je bijvoorbeeld aan de keukentafel zou werken. Bovendien is een rustige kamer erg fijn wanneer je met klanten moet (video)bellen of bezig bent met diepgaande analyses. Is het niet mogelijk om in een aparte, rustige ruimte te werken en merk je dat je snel afgeleid bent? Gebruik dan een noise-cancelling koptelefoon. Een verademing!