Hoe stel ik mijn bureaustoel optimaal in?

Een goede bureaustoel zit alleen goed als deze optimaal is ingesteld. U wilt niet alleen comfortabel zitten, maar ook gezond zitten. Slecht zitten leidt immers vaak tot rugklachten, schouderklachten of nekklachten door RSI. Daarom hebben wij deze 'zitinstructie' voor u samengesteld.

Om te beginnen: stel u op de hoogte van de verstelmogelijkheden van uw bureaustoel. Raadpleeg daarvoor de bij de stoel geleverde gebruiksaanwijzing.

 

Stap 1 

Neem plaats op uw bureaustoel en stel de zithoogte zodanig in dat uw knieën een hoek van 90 graden maken. 

N.B. Indien de stoel een schuifzitting heeft, dan kunt u de zitting aanpassen aan de lengte van uw bovenbenen. Blijf daarbij wel goed op de zitting zitten. Laat uw knieholten enigszins vrij: dat voorkomt afgeknelde bloedvaten.

Stap 1

 

Stap 2

Vervolgens past u de hoogte van de armleuningen aan tot uw armen niet te laag, maar ook niet te hoog steunen. Uw houding moet goed en ontspannen aanvoelen.

Stap 2

 

Stap 3

De hoogte van de rugleuning is ook belangrijk. De kromming in de rugleuning moet goed aansluiten bij de natuurlijke holte van uw rug.

Stap 3

N.B. Indien de rugleuning is voorzien van een verstelbare lendensteun, dan kunt u de bolling in de rugleuning aanpassen.

U bent nu klaar met de basisinstellingen van uw bureaustoel. Raadpleeeg de meegeleverde gebruiksaanwijzing om de mogelijke verstelfuncties uit te proberen en uw zithouding aan te passen aan het door u gewenste zitcomfort.

Ons advies: blijf in beweging! Wissel uw zithouding regelmatig af en pas de positie van uw bureaustoel daarop aan.

Terug naar top

Tot slot:

Raadpleeg ook onze Keuzehulp om uw nieuwe bureaustoel te selecteren.

Heeft u nog vragen? Bel 073 850 56 01, stuur een e-mail naar info@bureaustoel.nl of vul het contactformulier in.

© 2011 - 2018 bureaustoel.nl