Enkele kantoortrends voor 2021

Afgelopen jaar zijn veel meer mensen, die daartoe de mogelijkheid hadden, thuis gaan werken. Het is zelfs zo dat nog nooit zovéél mensen thuis hebben gewerkt. Het vele thuiswerken biedt de werkgever de mogelijkheid om de kantoorruimte opnieuw in te richten of wat aanpassingen door te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld inspelen op onderstaande kantoortrends van 2021.

Dynamische (en flexibele) werkplekken

De nood voor flexibele, dynamische werkplekken is hoog, vooral in deze periode. Veel mensen werken thuis, maar niet iedereen heeft thuis de mogelijkheid om in alle rust aan het werk te gaan. Het is dan fijn dat een werknemer in deze situatie wat vaker naar kantoor kan en hier gebruik kan maken van flexibele werkplekken. Het geeft de werknemer meer rust, maar ook meer vrijheid om te kiezen op wat voor plek hij of zij wil gaan werken. Heb je bijvoorbeeld verschillende zithoeken gecreëerd of aparte, geluidsdichte ruimtes op kantoor? Dat zijn ideale werkplekken waar werknemers minder worden afgeleid en zich kunnen focussen op hun werk. En wat ook niet onbelangrijk is: je kunt op deze manier meer afstand creëren tussen de werkplekken.

Meer groen op kantoor

Werkgevers zijn volop aan het nadenken hoe ze hun werknemers veilig – en op afstand – op kantoor kunnen laten werken. Wanneer er weer meer op kantoor gewerkt kan en mag worden, is het dus belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de afstand tussen werkplekken en bureaus. Deze afstand kun je creëren door aparte werkplekken te creëren, maar wat te denken van wat meer groen op kantoor? Planten maken de kantoorruimte wat ruimtelijker. Het is een mooie manier om meer ruimte te creëren tussen bureaus of werkplekken. Je kunt bijvoorbeeld plantenbakken tussen bureaus plaatsen. Een bijkomend voordeel van meer planten op kantoor is dat het bijdraagt aan een betere concentratie en zelfs een beter humeur!

Meer licht creëren

Meer groen op kantoor heeft dus een positief effect op je werknemers. Maar dat geldt ook voor meer (dag)licht! Niet voor niets wordt het in het lijstje van kantoortrends voor 2021 benoemd. Het klinkt ook heel logisch, meer licht creëren op kantoor, maar dit laat nog vaak te wensen over. Het komt nog vaak genoeg voor dat mensen in een ruimte werkzaam zijn waar geen natuurlijk lichtinval is. Om je medewerkers gezond en stressvrij te laten werken, is het echter belangrijk om meer lichtinval te creëren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat afscheidingen tussen kantoren of werkruimtes van glas zijn. Op die manier komt het licht zoveel mogelijk binnen. Meer en beter lichtinval zorgt ervoor dat je medewerkers meer gemotiveerd raken, dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Ergonomie, ergonomie, ergonomie!

Een kantoortrend die we de afgelopen jaren vaker zien terugkomen, is ergonomie! En ook deze keer zal het niet de laatste keer zijn dat we het belang van ergonomie op de werkvloer onderstrepen. Het welzijn en de gezondheid van werknemers is en blijft natuurlijk belangrijk. Trend is daarom misschien niet de goede benaming, het is eigenlijk gewoon een must! Het is daarom belangrijk om de werkplek ergonomisch in te richten. Denk hierbij aan een goede ergonomische bureaustoel en zit-sta bureaus. Zeker belangrijk, ook voor het verminderen van gezondheidsklachten. Dit geldt zowel voor kantoor werkplekken, maar ook voor de thuiswerkplek van de werknemer.

Kantoren of thuiswerkplekken inrichten met de juiste (ergonomische) bureaustoelen? Wij geven graag advies! Je kunt ook een proefplaatsing aanvragen, zodat je zeker weet dat je uiteindelijk de juiste keuze maakt. Neem vrijblijvend contact met ons op.