Hard of zacht, that’s the question! Het belang van de juiste zwenkwielen voor uw bureaustoel

Zachte bureaustoel zwenkwielen voor Harde vloer | www.bureaustoel.nl

Een goede bureaustoel is onmisbaar in de kantoortuin. Natuurlijk is het zitcomfort een eerste vereiste, maar zeker zo belangrijk is het juiste type zwenkwielen.

Zo kunt u comfortabel op uw bureaustoel zitten en uw werk doen of al rollend naar de koffieautomaat met uw collega de laatste nieuwtjes doornemen. Dus hoe rolt u met gemak van uw bureau naar het koffiezetapparaat of die leuke collega? Zwenkwielen daar gaat het om! Hieronder een korte uitleg.

Hoe goed uw bureaustoel rolt, hangt af van zijn zwenkwielen en de ondergrond. Wanneer u een nieuwe bureaustoel gaat aanschaffen, kijkt u dan ook goed naar de vloer van uw werkplek. Is het een heerlijk zacht tapijt of een keiharde vloer die uw werkplek siert?

Het verschil tussen harde en zachte wielen zit hem in het loopvlak van de wielen. Harde wielen zijn gemaakt met een hard kunststof loopvlak en geschikt voor tapijt. Zachte wielen zijn voorzien van een zacht, rubberen loopvlak waardoor deze minder lawaai maken, minder kans op krassen geven en minder snel rollen. Deze zachte wielen zijn met name bedoeld voor harde vloeren als marmoleum, linoleum, tegels et cetera, alsmede de kunststoffen mat die op de vloerbedekking ligt.

De meeste bureaustoelen die op onze site verkocht worden zijn van het zelfremmende soort. Dat betekent dat de stoel pas in beweging kan komen als u erop gaat zitten. Zonder gewicht erop staat hij geblokkeerd, of in de zogenaamde remstand.  U kunt dus lekker nonchalant tegen uw bureaustoel aanleunen en verleidelijk naar uw collega knipogen zonder op uw snater te vallen. Handig en veilig!

Daarom bieden wij in onze webshop bij elke bureaustoel de keuze. Wanneer u een bureaustoel bestelt in onze webshop, dan vragen wij om vooraf uw keuze voor de  zwenkwielen van uw bureaustoel kenbaar te maken. U volgt daarbij gewoon de opties tijdens het bestelproces.

Zwenkwielen nabestellen

Zoals u wel kunt zien op onze site en door in ons assortiment rond te snuffelen, zijn er vele verschillende bureaustoelen verkrijgbaar. En daarmee dus ook enorm veel verschillende zwenkwielen. De zwenkwielen worden gemonteerd in een voetkruis met vijf “tenen” van kunststof, metaal of aluminium (daarom wordt het ook wel vijfteens onderstel genoemd). In zo’n teen wordt het zwenkwiel gemonteerd en vastgezet met een pin.

Stel dat u zwenkwielen moet nabestellen, dan is het van groot belang dat wij de maten kennen van deze pin en ook van de tenen van het voetkruis. Het is handig als u bij de bestelling van losse onderdelen een kopie van de factuur of afleverbon van de bureaustoel meestuurt. Als die niet meer voorhanden is, dan is het ook mogelijk om een foto van de stoel mee te sturen of een foto van de sticker die onder de zitting van de stoel is geplakt; want daar staat het model en de uitvoering vermeld. Zo weten wij om welke stoel het gaat en kunnen we bij de desbetreffende fabrikant vragen of de zwenkwielen voor de betreffende bureaustoel nog leverbaar zijn.

U bent nu een expert geworden op het gebied van zwenkwielen. Prijs u zelf gelukkig en organiseer met uw collega`s een bureaustoelen-race om de kantoortuin heen. Uw kennis kan in uw voordeel werken…