De juiste kleur bureaustoel kiezen doe je zo!

Ga je binnenkort een nieuwe bureaustoel kopen? Sta dan eens wat langer stil stil bij de kleur van de bekleding.

De meeste mensen kiezen voor een bureaustoel met zwarte stof. Zwarte stoelen zijn daarom vrijwel altijd op voorraad en direct leverbaar. Wil je een bureaustoel met een frisse kleur? Laat je dan niet afschrikken door de levertijd van drie of vier weken. Een bureaustoel kies je immers voor jaren. Wist je trouwens dat je met kleur de motivatie en stemming in de werkruimte kunt beïnvloeden?

Als zzp’er, flexwerker en werkgever wil je in de eerste plaats een kwalitatieve bureaustoel om goed en gezond te zitten en rugklachten te voorkomen. Logisch dus als je in de eerste plaats niet naar de kleur van de stoffering kijkt. Toch hebben kleuren wel degelijk invloed op de motivatie en stemming in de werkruimte. Het kan dus interessant zijn om ook naar de kleur stof en bekleding te kijken bij de aanschaf van een bureaustoel voor jezelf of je medewerkers. Hieronder leggen we uit wat het effect is van iedere kleur. Zo kies je gegarandeerd een bureaustoel in de kleur stof die past bij de stemming en motivatie die jij op kantoor wenst te creëren.

Zwarte bureaustoel: neutraal
Zwart en antraciet zijn ideale neutrale kleuren die bovendien kracht en diepte brengen op kantoor. Zwarte bureaustoelen zijn er in allerlei soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan de multifunctionele Beta bureaustoel, de trendy Topstar Open Point of de Prosedia Seven Basic met schuifzitting en in hoogte èn breedte verstelbare armsteunen. Een zwarte bureaustoel hoeft dus zeker geen nadeel te zijn, maar er is meer dan zwart alleen. En dan hebben we het niet alleen over de kleuren rood en blauw…

Gele bureaustoel voor inspiratie
Wil je de stemming in je werkkamer of kantoor oppeppen? Denk dan eens aan een gele bureaustoel. Geel stemt vrolijk en maakt gelukkig. En wie er nou niet gelukkig zijn op zijn werk? Bovendien zorgt de kleur ook voor focus, concentratie en inspiratie. Een ideale kleur dus voor kantoor en werkkamer. Gele bureaustoelen bestaan er zeker, bijvoorbeeld de design bureaustoel van Jami.

Bureaustoelen voor een motiverende werkruimte
Oranje is de kleur van actie en ondernemen, dus heel geschikt voor het creëren van een activerende werkplek. Bekijk bijvoorbeeld eens de oranje World Chair bureaustoelen: winnaars van de reddot design award. Ook de kleur rood geeft energie en zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid. Ideaal als je jezelf en je medewerkers in een hogere versnelling wilt zetten. Wil je je dus vol energie op je werk storten? Ga dan voor een rode bureaustoel van bijvoorbeeld Topstar. Zo bereik je niet alleen een hoger energielevel. Ook een vergadering met medewerkers of een overleg met een klant verloopt een stuk dynamischer.

Deze kleur bureaustoel zorgt voor betere communicatie
Een groene bureaustoel is niet alleen heel trendy. De kleur groen werkt ook nog eens verfrissend en vermindert stress. Wel zo prettig op kantoor, waar je toch vooral uitgerust en ontspannen wilt werken. Bureaustoelen met groene bekleding vind je bijvoorbeeld in de populaire Yourope-lijn van de Duitse fabrikant Interstuhl®. Zo profiteer je niet alleen van degelijkheid, betrouwbaarheid én betaalbaarheid. Je draagt ook bij aan een levendige stemming op kantoor.

Blauw heeft hetzelfde ontspannende effect als groen. Deze kleur verbetert bovendien de communicatie en verhoogt de flexibiliteit. Ook straalt blauw betrouwbaarheid en kracht uit. Een goede kleur dus als je klanten ontvangt. Wil je dus op je werkplek een ontspannen sfeer én een krachtige uitstraling creëren? Kies dan een blauwe bureaustoel.

Ervaar zelf welke kleur bureaustoel het beste werkt
Wil je zelf ervaren welke kleur bureaustoel voor de meest optimale stemming in jouw werkruimte zorgt? Vraag dan nu een gratis stofmonster aan. Twijfel je aan een kleur bij de afname van meerdere stoelen? Vraag dan een proefstoel aan.