Vijf tips voor de aanschaf van een goede bureaustoel

Bent u op zoek naar een bureaustoel of is uw huidige stoel aan vervanging toe?

Waar laat u zich door leiden bij de aanschaf van een bureaustoel: bent u een functionalist, een koopjesjager of een estheet?

Voor de functionalist is een bureaustoel louter een gebruiksvoorwerp waarvan de aanschaf niet teveel voeten in aarde mag hebben. Hij googelt bureaustoelen en verlaat de betrouwbaarste webshop met een nieuwe stoel.

De estheet ziet de nieuwe bureaustoel vooral als beeldbepalend decorstuk in zijn werkkamer of kantoorruimte. Hij bezoekt websites en vraagt brochures en stofmonsters aan om een selectie te kunnen maken op basis van kleurstelling, gebruikte materialen en design.

Natuurlijk wil het oog ook wat en dient een bureaustoel in de eerste plaats om erop te zitten. Maar uiteindelijk wordt het zitcomfort bepaald door een aantal voorzieningen waarmee u uw stoel optimaal kunt aanpassen aan uw eigen lichaam en werkhouding. Deze voorzieningen hebben uiteraard invloed op de prijs van de stoel. Vooral als zij solide zijn en deugdelijk werken, ook na vele uren intensief gebruik.

Waar moet u nu vooral op letten bij de aanschaf van een bureaustoel? Hieronder een vijftal nuttige tips!

NPR-1813 in productnaam

In ons assortiment vind u bureaustoelen met de aanduiding “NPR-1813” (Nederlandse Praktijk Richtlijn 1813) in de productnaam. Het uitgangspunt van deze richtlijn is dat bureaustoelen door de verstelmogelijkheden geschikt moeten zijn voor een zo hoog mogelijk percentage van de Nederlandse bevolking. Een specifieke bureaustoel moet dus zowel voor lange als voor kleine mensen geschikt zijn. Met een NPR-1813 bureaustoel maakt u in elk geval geen verkeerde keuze . U weet ook zeker dat zo’n stoel niet binnen een jaar allerlei mankementen zal gaan vertonen.

Verstelbare armsteunen en rugleuning

De arm- en rugleuning van een bureaustoel moeten verstelbaar zijn. Vooral in het onderste deel van uw rug heeft u vaak wat ondersteuning nodig. Een verstelbare lendensteun kan daarbij de oplossing zijn. De armleuningen van een ergonomische bureaustoel zorgen ervoor dat uw armen en schouders kunnen ontspannen.

Veerdruk afgesteld op lichaamsgewicht

Voor het beste zitcomfort is het bovendien belangrijk dat de veerdruk wordt afgesteld op het lichaamsgewicht van de gebruiker. Dit is belangrijk, omdat het bovenlichaam zo bij iedere wisselende houding ondersteund wordt.

Instelbare zithoogte

De beste zithouding wordt verkregen wanneer onderbenen en bovenbenen een hoek van 90 graden vormen. De zithoogte moet dus versteld kunnen worden. Lees hier hoe u uw bureaustoel optimaal instelt.

Veilig en stabiel

De belangrijkste eis waaraan een bureaustoel moet voldoen is uiteraard veiligheid en stabiliteit. Een bureaustoel met vijf wielen is gemakkelijk draaibaar en voorkomt dat u omvalt wanneer u van A naar B rolt.

Verder moet u met uw stoel ook zo dicht mogelijk bij uw bureau kunnen komen. Dat werkt fijn en ook hoeft u uw armen niet teveel te strekken om bij het toetsenbord te komen.

Proefzitten?

Bureaustoel.nl biedt u de mogelijkheid om de specifieke bureaustoel die u via onze website geselecteerd heeft, in uw eigen werkomgeving uit te proberen. Vraag vrijblijvend proefplaatsing aan, zodat u zeker weet dat de door u gekozen bureaustoel bevalt.