Vijf tips voor de aanschaf van een bureaustoel voor kleine mensen

Ben jij gezegend met een kort stel benen? Of ben je gewoon wat kleiner dan de gemiddelde persoon en zweven je voeten boven de grond als je op een bureaustoel zit? Het is lastig om de juiste bureaustoel te vinden waar je een goede zithouding aanneemt. Wij geven je vijf tips waar je op moet letten als je een bureaustoel voor kleine mensen wilt aanschaffen.

Naast het zweven van je voeten boven de grond, kun je bijvoorbeeld ook last hebben van de zitting die in je knieholte duwt of dat de armlegger te breed staat. Vervelend! Een goede bureaustoel voor kleine mensen heeft dus: een kortere zitting, armleggers die smaller kunnen worden gezet, lagere gasveer en een compactere rugleuning. Dan kunnen ook de kleinsten onder ons op een comfortabele manier zitten. Let bij de aanschaf van een bureaustoel op de volgende elementen:

1.       Zorg voor verstelmogelijkheden

NPR-1813 bureaustoelen zijn stoelen die door hun verstelmogelijkheden voor veel mensen geschikt is. Deze bureaustoelen zijn ontworpen voor zowel kleine als lange mensen: 95% van de Nederlanders kan hier gebruik van maken. Bij Bureaustoel.nl heb je de keuze uit een volledig gestoffeerde of netbespannen rugleuning.

2.       Kies een bureaustoel met een ondiepe zitting

Als de schuifzitting een verstelbare zitdiepte heeft, dan kunnen je benen een mooie hoek van 90 graden aannemen als je voeten plat op de grond staan. Zo kun je ook met korte benen comfortabel op een stoel zitten en ondersteuning vinden bij de rugleuning.

3.       Koop een bureaustoel met een lage gasveer voor een goede stand van de benen tijdens het zitten

Door een bureaustoel te kiezen die in hoogte verstelbaar is, voorkom je de zwevende voeten boven de vloer. Voor kleine mensen is dit erg belangrijk, om voldoende ondersteuning van de ergonomische bureaustoel te krijgen. Zo is de zithoogte van de Bèta Be Fine 6402 bureaustoel bijvoorbeeld verstelbaar van 35-41 cm.

4.       Kies een bureaustoel met versmalde armleggers voor de juiste ondersteuning

De functie van armleggers is om de nek en schouders zoveel mogelijk te ontlasten. Hiervoor is het natuurlijk wel belangrijk dat de armleggers niet te breed staan. Daarom is het voor kleine mensen van belang rekening te houden met verstelbare armleggers, zodat deze smaller in te stellen zijn.

5.       Denk ook eens aan een voetensteun

Het is natuurlijk ook mogelijk om, naast een bureaustoel op maat, een voetensteun te plaatsen als je toch op standaard hoogte wilt zitten (net als je collega’s bijvoorbeeld). Losse onderdelen en accessoires voor bureaustoelen kun je altijd aanschaffen naast een bureaustoel.

Heeft u hulp nodig bij uw keuze in een bureaustoel? Bureaustoel.nl geeft u graag advies over de juiste bureaustoel. Wilt u een bureaustoel op proef proberen? Vraag dan vrijblijvend een proefstoel aan.