Kies de juiste werkstoel die past bij het beroep op de werkvloer!

Werkgevers, opgelet! Een goede werkstoel is essentieel voor de gezondheid van je werknemers en bevordert de productiviteit. Ga voor een werkstoel die specifiek afgestemd is op de functie.

Een groot gedeelte van je tijd besteed je op de werkvloer. Er zijn vele beroepen waarbij je zittend de dag doorbrengt. Een juiste werkstoel is dan ook erg belangrijk om klachten te voorkomen. Voor diverse beroepen zijn er speciale werkstoelen ontwikkeld die specifiek afgestemd zijn op het beroep. Zo zijn er werkplaatsstoelen, kassastoelen, loketstoelen, baliestoelen en industriestoelen in verschillende uitvoeringen.

Als werkgever heb je baat bij het welzijn van je werknemers. Je  hebt er niets aan als medewerkers klachten krijgen vanwege een verkeerde stoel. Dit belemmert het functioneren van het personeel. Uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot afwezigheid en ziekte, waardoor je nog verder van huis bent. Voorkomen is dan ook beter dan genezen, kies daarom voor hoogwaardige kwaliteit werkstoelen die aansluiten bij het beroep.

Een werkplaatsstoel is speciaal ontwikkeld voor werkplaatsen. Een werkplaatsstoel moet lekker zitten en de werkzaamheden niet belemmeren. Daarnaast moeten werkplaatsstoelen tegen een stootje kunnen, wendbaar zijn en is het handig als ze verrijdbaar zijn. Een kassastoel is specifiek voor achter de kassa. Kassamedewerkers moeten vaak de hele dag zitten en soms komen er zware producten langs de kassa. Het is daarom belangrijk dat kassamedewerkers op een aangename stoel kunnen werken.

Een loketstoel is speciaal ontwikkeld voor hoge werkplekken, zoals achter een loket. Een loketstoel is voorzien van een extra hoge gasveer, een stevige voetsteun en betrouwbare vloerdoppen, zodat je met zekerheid op hoogte kunt  zitten. Een baliestoel is specifiek voor achter de balie en wordt vaak ingezet bij een receptie. Baliemedewerkers moeten vaak de hele dag op dezelfde stoel zitten. Een baliestoel is net zoals een loketstoel hoger dan een normale bureaustoel, gezien balies veel hoger zijn dan normale bureaus. Het hoogteverschil maakt het gebruik van een voetenbank onmogelijk, daarom is de baliestoel voorzien van een voetring. Een verhoogde loketstoel of baliestoel wordt standaard geleverd met glijders in plaats van zwenkwielen.

Een industriestoel is speciaal ontwikkeld voor industriële werkplekken. Bij industriële werkplekken kan statische elektriciteit ontstaan na wrijving tussen verschillende materialen. ESD (ElectroStatic Discharge) is de elektronische ontlading van opgeladen voorwerpen of personen. Een industriestoel is een statische elektriciteit geleidende werkstoel. Een ESD stoel heeft aarding in de zitting en de rugleuning naar de geleidende wielen voor een veilige industriële werkplek.

Alle werkstoelen zijn speciaal ontwikkeld, zodat werknemers voor een langere tijd hun werkzaamheden kunnen uitvoeren en niet belemmerd worden in hun functioneren. De werkstoelen in het assortiment van bureaustoel.nl zijn arbo goedgekeurd, dus veilig en stabiel. Een investering die zichzelf terugbetaald.

Neem de proef op de som!

Nog niet helemaal overtuigd en wil je eerst zelf een werkstoel ervaren voordat je een aankoop doet? Vraag dan nu een gratis proefstoel aan!