Een zit-sta werkplek is Het Nieuwe Werken

Onderzoek heeft aangetoond dat langdurig zitten ongezond is en allerlei lichamelijke klachten veroorzaakt. Zitten wordt daarom ook wel ‘het nieuwe roken’ genoemd.

Bij te lang staand werken echter, wordt het lichaam meer belast dan bij zittend werken. Een zit-sta werkplek is dan ook een logische volgende stap en is ‘hèt nieuwe werken!’

De voordelen van een zit-sta werkplek
Dat dynamisch zitten en staand werken goed voor ons is, is inmiddels geen nieuws meer. Maar wat zijn nu precies de voordelen van een zit-sta werkplek? Met een zit-sta werkplek kun je eenvoudig afwisselen tussen zittend en staand werken, waardoor je je werkhouding voldoende afwisselt. Het is goed om ongeveer 20% van je werktijd te staan. Het afwisselen van je werkhouding heeft meerdere positieve effecten, zowel op korte als lange termijn.

Het meest directe effect van een gezonde werkhouding is dat je optimaal kunt presteren en meer werkplezier hebt. Doordat hart en spieren meer doorbloeding krijgen blijft de medewerker zowel fysiek als mentaal fit. Het lange termijn effect is dat de medewerker minder chronische problemen heeft, zoals spanning in de schouders, hoofdpijn, rugpijn, etc. Het kan zelfs resulteren in minder gewichtsproblemen.

Voor werkgevers zal een investering in zit-sta werkplekken resulteren in een vergrote efficiëntie en productiviteit van werknemers. De gehele comfort en werktevredenheid van werknemers leidt tot minder afleiding, betere prestaties en verhoogde efficiëntie.

Zit-sta stoelen
Een stahulp ondersteunt een afwisselende werkhouding en helpt rug- en nekklachten te voorkomen. De hoogte van een stahulp is eenvoudig te verstellen. Er zijn diverse stahulpen waar je uit kan kiezen. De muvman stahulp ‘Factory’ van fabrikant ‘aeris’ volgt door de driedimensionale beweging de gebruiker en houdt de lichaam fit en gezond. Het zitvlak is voorzien van een zacht pu-schuimkussen en is bekleed met een extreem sterke Factory stof. Stahulp Fin van het merk Interstuhl is ook comfortabel met een zwarte pu-zitting en is 20 graden zijwaarts draaibaar. De hoogte van deze stahulp is eenvoudig te verstellen door middel van een goed verstelbare gasveer. Bureaustoel.nl heeft verschillende stahulpen in het assortiment van hoogstaande kwaliteit.

Heeft u hulp nodig bij uw keuze van een stahulp? Bureaustoel.nl  geeft u graag advies over de juiste bureaustoel. Bij Bureaustoel.nl staat deskundig advies centraal. Wilt u een bureaustoel op proef proberen? Vraag dan vrijblijvend een proefstoel aan.