Zitschade is te compenseren!

De trefzin ‘Zitten is het nieuwe roken’ staat bij iedereen nog in zijn geheugen gegrift. Als westerlingen zitten we per dag zeker acht uur stil.

Dat een kantoorbaan dus niet bijdraagt aan lichamelijke gezondheid, was al bekend. Maar ja, elke dag springend (of staand) achter je bureau staan, behoort ook niet altijd tot de mogelijkheden. De grote vraagt die momenteel luidt: is zitschade te compenseren? Het antwoord hierop luidt: JA!

Een nieuwe beweegnorm

Daar waar eerst gedacht werd dat lichamelijke zitschade niet hersteld kon worden, is daar nu een nieuwe kijk op. Er is door nieuw onderzoek aangetoond dat men acht uur per dag zitten wél kan compenseren! Maar wat moet je daar als zogenaamd ‘zit-kampioen’ dan voor doen? Door ruim één uur per dag substantieel te bewegen. Dat is een stuk meer dan de zogeheten Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB), waar we ons eerst aan vasthielden.

Door ruim  één uur per dag te bewegen, wordt veel veroorzaakte schade gecompenseerd. Dit blijkt uit een groot onderzoek naar zitduur, tv-kijken en sterftekans, onder ruim één miljoen westerlingen. Het medisch-wetenschappelijk onderzoek is gepubliceerd in het medisch-wetenschappelijke tijdschrift The Lancet.

Maar wie heeft er momenteel nog elke dag tijd om te joggen, naar de sportschool te gaan of een fikse wandeling te maken? Dat is namelijk niet niks! Er zijn gelukkig nog een hoop alternatieven om ‘matig intensief’ te bewegen, waardoor je sneller aan de nieuwe beweegnorm kunt voldoen.

Een workout tijdens kantooruren

Voor de mensen die dus geen tijd hebben om elke dag één uur flink te bewegen, is de swopper uitgevonden. Een soort personal trainer voor op kantoor. Wat maakt de Swopper nu zo bijzonder? Door de driedimensionale beweeglijkheid past de bureaustoel zich aan, aan úw bewegingen en traint u tegelijkertijd uw spieren. De gehele dag door heeft u een optimale bloedcirculatie.

Bureaustoel.nl heeft verschillende soorten uitvoeringen waardoor u kunt kiezen welke swopper het beste bij u en uw bewegingen past. Voor degenen die meer gebaat zijn bij een rugleuning, heeft Bureaustoel.nl ook de 3Dee ergonomische bureaustoel of de 3Dee dynamische bureaustoel. Om zitten en staan af te wisselen is er de stahulp muvman.

Bent u ook gebaat bij een personal trainer  op kantoor en wilt u een bureaustoel op proef proberen? Vraag dan vrijblijvend een proefstoel aan en ervaar het zelf!