Zitten èn bewegen op een ergonomische bureaustoel

Hoe lang zit jij al op je bureaustoel vandaag? Langer dan een uur? Of is dat al twee uur? Lang zitten is slecht voor je gezondheid. ‘Met de opkomst van het kantoor als belangrijkste werkomgeving hebben we ons bewegend bestaan verruild voor een statisch bestaan’, aldus Burkhard Remmers van de Duitse Fabrikant Wilkhahn.

Elk uur eventjes bewegen

Begin vandaag nog met minder zitten en meer bewegen! Uit onderzoek blijkt nu dat zitschade wel te compenseren is door ruim één uur per dag te bewegen. Lees meer over de nieuwe beweegnorm in ons andere blog: ‘Zitschade is te compenseren’. Toch is het niet altijd voor iedereen reëel is om aan de nieuwe norm te voldoen van ruim één uur beweging per dag.

Heb je een kantoorbaan? Zorg dan in ieder geval dat je elk uur even in beweging komt. Wandel even naar een collega (in plaats van een e-mail zenden), pak een kopje koffie in de kantine, of loop even naar de printer. Als je dan ook nog 1 minuut zachtjes op en neer springt, activeer je je lymfestelsel om afvalstoffen af te voeren!

Ook tijdens je werk kun je bewegen, want alle kleine beetjes zijn meegenomen, toch? Zo heeft Bureaustoel.nl ergonomische bureaustoelen van Wilkhahn om dit bewegen tijdens werktijd te stimuleren: de Wilkhahn IN en de Wilkhahn ON. Alle bureaustoelen van Bureaustoel.nl zijn ARBO gekeurd en voldoen aan de Nederlandse Ergonomie Norm NEN-1335.

De Wilkhahn dynamische bureaustoel beweegt met je mee

De Wilkhahn bureaustoel bevat een Trimension®-mechanisme dat ondersteuning biedt door middel van een ‘3D-kinematica-systeem’. De twee helften van de zitting en rugleuning bewegen onafhankelijk van elkaar, om zo de natuurlijke bewegingen van het menselijk bekken te stimuleren. Je kunt dus zowel van voor naar achteren, als van links naar rechts bewegen, de Wilkhahn past zich aan, aan jouw bewegingen.

Heeft u hulp nodig bij een keuze in een dynamische of ergonomische bureaustoel? Bureaustoel.nl geeft u graag advies over de juiste bureaustoel. Wilt u een bureaustoel op proef proberen? Vraag dan vrijblijvend een proefstoel aan.