Wanneer moet u een bureaustoel vervangen? | Bureaustoel.nl

Dat een goede ergonomische bureaustoel vele voordelen heeft, dat hoeven we u waarschijnlijk niet meer te vertellen. Veelgestelde vragen blijven echter: ‘wanneer moet ik een bureaustoel vervangen?’ en ‘wanneer weet ik dat mijn bureaustoel aan vervanging toe is?’

Heeft u onlangs geïnvesteerd in één of meerdere bureaustoel(en), dan kunnen u en uw werknemers er in ieder geval weer even tegenaan! Echter gaat een bureaustoel niet oneindig lang mee. Zelfs een kwalitatieve stoel zal na een tijd vervangen moeten worden. Maar hoe lang gaat een bureaustoel gemiddeld mee? In deze blog geven we antwoord op deze veelgestelde vraag.

De levensduur van een bureaustoel

Gemiddeld gaat een bureaustoel zes tot acht jaar mee. Na een tijdje kan het natuurlijk zo zijn dat uw stoel wat gebreken gaat vertonen. Het is daarom verstandig om na een paar jaar uw bureaustoel te controleren op gebreken. Denk hierbij aan het comfort wat de stoel u biedt. Is de vulling bijvoorbeeld niet meer wat u graag zou willen? Dan kunt u ervoor kiezen de zitting te vernieuwen. Misschien zijn de wieltjes ook wel aan vervanging toe door het vele heen en weer rollen van uw eigen werkplek naar die van uw buurman of -vrouw. In dat geval kunt u misschien beter overgaan tot de aankoop van een nieuwe ergonomische bureaustoel.

Signalen dat uw stoel aan vervanging toe is

Uiteraard zijn er meerdere signalen waaraan u kunt herkennen dat uw bureaustoel aan vervanging toe is. Vertrouw uw ogen: zijn er scheuren of versleten plekken aanwezig? Dan is het de hoogste tijd om een nieuwe bureaustoel aan te schaffen. Misschien vindt u de versleten plekken op uw stoel niet zo erg, want u zit er immers toch zelf op. Niemand die dat ziet! Echter, zit een versleten stoel simpelweg niet meer goed, wat uiteindelijk tot lichaamsklachten kan leiden. Ook een ergonomische bureaustoel is na een tijdje aan vervanging toe en kan hierdoor nét wat anders zitten. Dat kan gevolgen hebben voor uw zithouding.

Nu we het toch over zithouding hebben, kunnen we het ook omdraaien. Merkt u dat u licht onderuit gezakt achter uw bureau zit? Dan kan dat betekenen dat u op een oude stoel zit. Ook de achteruitgang in uw productiviteit kan een teken zijn dat u niet meer actief zit. Denk dan eens aan een nieuwe stoel met een verstelbare lendensteun, waardoor u weer een actieve zithouding krijgt. Als uw lichaam voldoende wordt ondersteund, zorgt dat er juist voor dat u zich energieker voelt.

Advies van een specialist

Wilt u graag wat advies inwinnen van een specialist voordat u een bureaustoel aanschaft, schroom dan niet om contact met bureaustoel.nl op te nemen. Bent u enthousiast over een specifieke stoel? Dan kunt u geheel vrijblijvend een proefstoel aanvragen. Wij plaatsen bureau- en vergaderstoelen vrijblijvend op proef en geven u graag advies. Laat u ons weten welke stoel uw interesse heeft? Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.